Wat te dragen op een bruiloft? Maak kennis met de vijf basisregels!

wat te dragen op een bruiloftBinnenkort is het zover: je hebt een bruiloft! Maar wat te dragen op een bruiloft? Fashion Chemics leert jou de 5 basisregels voor een hippe, stijlvolle look!

1.Wat te dragen op een bruiloft? Jurkjes, rokken en pantalons

De jurk wordt vaak als het perfecte kledingstuk voor een bruiloft gezien. Dat is niet voor niets. Een jurk is vrouwelijk, netjes en stijlvol tegelijk. Precies de drie eigenschappen die een perfecte bruiloftsoutfit nodig heeft. Natuurlijk maakt het wel verschil wat voor soort jurkje je kiest. De vuistregel voor een bruiloftsjurkje is in het algemeen dat het jurkje maximaal 15 centimeter boven je knie uit mag komen. Alle jurkjes die korter zijn dan dat komen al snel ordinair over en dat is het laatste wat je wilt. Naast de juiste lengte is het ook belangrijk om te letten op de stof, de kwaliteit en de maatvoering van het jurkje. Een goedkope jersey stof of kartelende randen zijn voor een bruiloftsgast absoluut not done. Bovendien is het nu belangrijker dan ooit dat het jurkje als gegoten zit. Overhangende lichaamsdelen en platgedrukte borsten dragen niet bepaald bij aan een ‘stijlvol geheel’. Kies daarom voor een jurkje dat past bij jouw unieke lichaamstype. Maar wat te dragen op een bruiloft als je niet van jurkjes houdt? Dan kies je voor een leuke kokerrok met stijlvolle top of een elegante pantalon. Vooral dat laatste is de perfecte keus voor de stoerdere vrouwen die normaliter ook nooit jurkjes dragen. Waarmee je zo’n pantalon combineert? Een luxe croptop, blouse of singlet met bijpassende blazer!

Wat te dragen op een bruiloft

Het perfecte bruiloftsjurkje | Klik om te kopen!

2. Wat te dragen op een bruiloft? Het juiste ondergoed

Als iemand jou vraagt wat te dragen op een bruiloft, zou je misschien niet meteen het juiste ondergoed noemen. Toch is dit van essentieel belang voor een mooie bruiloftsoutfit. Zo kun je bij een strakke pantalon of jurk het beste een naadloze string of short dragen, want niets is lelijker dan een zichtbare onderbroek. Daarnaast is het bij een strapless jurkje belangrijk om precies díe strapless bh te vinden die ook aan de zijkanten van je jurkje niet zichtbaar is. Zichtbare BH-bandjes zijn sowieso funest, ook wanneer je kiest voor een doorzichtig exemplaar. Doorzichtig betekent immers niet dat ze onzichtbaar zijn. Heb je een klein buikje? Koop dan een corrigerend hemdje of een corset, je zult zien dat je jurk of top meteen een stuk mooier afkleedt. Oja: en vergeet vooral de kleur van je ondergoed niet. Een witte rok met een zwarte string zijn meestal niet de meest succesvolle combinatie..

3. Wat te dragen op een bruiloft? High heels

Ook al ben je misschien niet zo’n hakkendraagster, op een bruiloft kun je er bijna niet omheen. Vooral onder een jurk of rok zorgt het net even voor die elegante finishing touch. Maar wat te dragen als je die hakken na een hele dag bruiloft zat bent? Dat is niet zo moeilijk: je neemt gewoon een extra paar sandaaltjes mee in je tas! Als je het later op de dag dan écht zat bent om op hakken te lopen, heb je in elk geval een back-up plan.

Wat te dragen op een bruiloft | schoenen

Nudekleurige pumps voor extra lange benen | Klik om te kopen!

4. Wat te dragen op een bruiloft? Niets wat overdressed is

“Het is een bruiloft dus ik ga mezelf eens flink opdoffen” , dat is iets wat veel mensen onwillekeurig denken. Zonde, want ook voor de perfecte bruiloftsoutfit geldt: less is more. Natuurlijk mag je best die bijzondere ketting uit je sieradenkistje halen en een feestelijk jurkje dragen, maar kijk uit voor alles waar het woord ‘teveel’ voor staat. Wat ik daarmee bedoel? Teveel sieraden, teveel glitters, teveel make-up en teveel tierelantijntjes. Hou het simpel en elegant, dan zit je altijd goed!

5. Wat te dragen op een bruiloft? Laagjes

Op een bruiloft is het altijd afwachten wat voor weer je krijgt. Soms schijnt het zonnetje en is een mouwloze top voldoende, soms regent het pijpenstelen en wenste je dat je een jasje had aangetrokken. Ook in de trouwgelegenheid zelf kan de temperatuur flink verschillen. Tijdens het diner heb je wellicht een vestje nodig, terwijl je tijdens het avondfeest prima met blote armen op de dansvloer kunt staan. Zorg daarom altijd dat je met laagjes werkt. Een mouwloze top, een vestje en een blazer of jasje zijn de perfecte combinatie. Zo kun je alle weertypen en temperaturen doorstaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *