Make up voor een bruiloft gast, vijf tips&tricks!

make up bruiloft gast_Fashion ChemicsBen jij binnenkort te gast op een bruiloft? Dan wil je ongetwijfeld schitteren met een prachtige make up! Maar welke make up is geschikt voor een bruiloft gast? En minstens zo belangrijk: wat is momenteel hip op beautygebied? Fashion Chemics geeft jou vijf tips voor een gegarandeerd stralende look op het aankomende bruiloftsfeest.  

·        Tip 1: Zorg voor de juiste voorbereiding

Een make up komt alleen goed tot zijn recht op een perfect voorbereide huid. Zorg er daarom voor dat je de week voor het bruiloftsfeest geruime aandacht besteedt aan je gezichtsverzorging. Daarvoor kun je het beste naar de schoonheidsspecialiste gaan, maar met een kleiner budget kun je zelf ook een heel eind komen. Allereerst is het belangrijk om je huid goed te scrubben en te reinigen. Met een goede scrub verwijder je dode huidcellen van je gezicht, waardoor je huid een stuk zachter en gladder aanvoelt. Tevens is het belangrijk om in deze voorbereidingsweek nog beter te letten op je reinigingsroutine. Ga niet slapen met make-up resten, maar gebruik een goede lotion en tonic om je gezicht volledig make up vrij te maken voordat je je bed instapt. Overdag gebruik je een verzorgende dagcrème die speciaal is afgestemd op jouw huidtype. Zo is jouw huid helemaal klaar voor het aanstaande feest.

·        Tip 2: Hou de basis van je make up simpel

De gouden regel voor een mooie bruiloftsmake up is ‘eenvoud’. Probeer niet te groots uit te pakken met dikke lagen foundation en extra lagen poeder omdat het lang moet blijven zitten. Juist op een bruiloftsfeest is het wel zo prettig om een fijne, luchtige make up te dragen. Die kun je immers makkelijker bijwerken zonder strepen of vlekken te veroorzaken en bovendien loopt een lichte make up minder snel uit tijdens een enthousiaste danspartij. Wat je als gast dan voor make up draagt? Een dekkende foundation die oneffenheden perfect verdoezelt, terwijl je er maar één laagje van nodig hebt. Zoals deze 16-hour foundation van Vichy bijvoorbeeld. De vette zones van je huid kun je heel licht afpoederen met een onopvallende poeder, en een blush in een zachte tint zorgt voor een subtiele gezonde glow. Je ogen maak je op in een zachte natuurlijke tint zoals bruin, taupe, creme, zilver of goud en werk je af met een donker lijntje tegen je wimperrand. Een vleugje volumemascara op je wimpers, wat concealer onder je ogen, een licht glanzende lipstick in jouw favoriete kleur en jij bent klaar om te gaan!

Vichy foundation_Fashion Chemics

16-uurs foundation van Vichy, ideaal voor een lange dag!

·        Tip 3: Gebruik long-lasting en waterproof producten

Dat je maar een hele subtiele hoeveelheid make up gebruikt, wil niet zeggen dat je niet op zoek hoeft te gaan naar long lasting producten. En dan gaat het met name om de mascara, foundation en eyeliner. Dit zijn tenslotte de de belangrijkste onderdelen van je make up. Een goede waterproofmascara voorkomt dat je tijdens de ceremonie met grote zwarte kringen onder je ogen zit mee te snikken en een waterproof eyeliner idem dito. Bovendien is een longlasting foundation wel zo prettig als je ervoor kiest om je gezicht af te poederen. Nieuwe lagen foundation over een afgepoederd gezicht smeren levert meestal niet de meest succesvolle resultaten op. Daarom kun je er maar beter voor zorgen dat de basis goed is!

·        Tip 4: Neem make up mee om je look bij te werken

Natuurlijk wil je halverwege de dag wel even je make up checken. Vaak zul je zien dat je blush enigszins is uitgelopen en je lipstick grotendeels is verdwenen door de vele hapjes en drankjes. Als je geen waterproof of longlastingproducten hebt gebruikt is de kans zelfs groot dat je ook je wimpers en eyeliner moet bijwerken. Daarom is het verstandig om altijd wat make up bij je te hebben zodat je jouw bruiloftslook elk moment kunt bijwerken. Heb je niet zoveel ruimte in je clutch? Neem dan ik elk geval je lipstick, blush, concealer en eyeliner mee. Met deze kleine producten kun je binnen no time je look weer opfleuren. Speciale absorberende doekjes zijn ideaal om overtollig vet te absorberen. Zo blijft je make up in tact en hoef je niet de hele dag met je poederdoos rond te lopen.

·        Tip 5: Denk na over een aparte avond make-up

Sommige bruiloftsgasten vinden het prettig om tegen de avond een extremere make up te dragen. Dat kan in de vorm van een heftige lipstick of in de vorm van smokey eyes. Hoe dan ook: als je hebt bedacht om ’s avonds voor een extremere make-up te gaan, oefen dan eerst even thuis op basis van de make up die je overdag zult dragen tijdens de bruiloft. Je moet immers verder werken vanuit een bestaande make up en dat vergt de nodige aandacht. Misschien past de heftige lipstick niet goed bij de zachte oogschaduw op je ogen, of misschien heb je voor je smokey eyes juist nauwelijks extra producten nodig. De kans is groot dat een beetje zwarte, of donkerblauwe oogschaduw prima te combineren is met de bestaande kleur oogschaduw op je ogen. Dat soort dingen kun je beter vooraf constateren, een stuk handiger dan tijdens het bruiloftsfeest onnodig lopen te kliederen in een te krappe wc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *