Je gezicht shapen in acht simpele stappen!

gezicht shapen tututorial

Copyright: Renata Alves dos Anjos

 

Je gezicht shapen hoe doe je dat eigenlijk? Fashion Chemics legt in 8 simpele stappen uit hoe je jouw gezicht met make-up kunt shapen a la Kim Kardishian!

 In acht stappen je gezicht shapen met make-up!

Fashion is veel meer dan alleen mode, fashion gaat over trends en het creëren van een unieke, herkenbare stijl. Daar hoort ook een goeie make-up bij. En wie de laatste ontwikkelingen op de voet volgt weet als geen ander dat ‘shaping & contouring’ momenteel net zo populair is als de ouderwetse rode lipstick of volumemascara. Je kunt er simpelweg niet meer omheen! Te moeilijk? Welnee, als je eenmaal door hebt hoe het werkt is er niets ingewikkelds meer aan. Wij laten je in acht stappen zien het moet…

·         Stap 1: lichte primer aanbrengen

Je gezicht shapen met make-up begint met het aanbrengen van een goede make-up basis. Hiervoor gebruik je een mooie lichte basisprimer die je huid van een voorziet effen teint.  Deze primer kun je gewoon met je vingers aanbrengen over je hele gezicht. Als je daarmee klaar bent kun je starten met de lichte foundation.

Skinflash primer DIOR

Bijenkorf | Dior skinflash primer | Klik om te kopen!

·         Stap 2: Lichte foundation aanbrengen

Het shapingproces begint eigenlijk pas bij het aanbrengen van de lichte foundation. Je kunt hiervoor het beste een foundation kiezen die één tint lichter is dan je eigen huid. Deze foundation breng je met een foundationkwast aan op je neusbrug, het middelste gedeelte van je voorhoofd, je kin, het stukje boven je bovenlip, vanaf de zijkanten van je lippen schuin omhoog en onder je ogen. Niet teveel, want je moet straks nog meer lagen aanbrengen. En je wilt tenslotte niet met een masker rondlopen.

·         Stap 3: donkere accenten aanbrengen

face shaping - gezicht shapen

Als je de lichte foundationlaag hebt aangebracht kun je beginnen met de donkere accenten. Hiervoor gebruik je een foundation die minstens twee tinten donkerder is dan je eigen huid. Deze donkerbruine make-up  is specifiek bedoeld voor het shapen van je gezicht. Hiermee breng je de zogeheten ‘schaduwen’ aan waardoor je gezicht scherpere trekken krijgt. In het plaatje hiernaast kun je precies zien waar je de donkere accenten moet aanbrengen. Zoals je ziet gebruik je de donkere foundation ook om je neus te shapen. Hiervoor breng je twee strakke lijnen aan langs je neusbrug die tot de binnenkant van je wenkbrauw doorlopen. Ook het onderste puntje van je neus voorzie je van een donker accent. Schrik niet van het eindresultaat, je gezicht is nu een mix van lichte en donkere strepen. Daar zie je straks niets meer van terug.

·         Stap 4: Blenden

Wie net zoals kim kardashian wil shapen, moet vooral heel goed blenden. Het blendproces begint met het uitvegen van de lichte zones. Dit doe je met een speciale foundationkwast, waarmee je roterende bewegingen maakt. Als je de lichte zones hebt uitgeveegd kun je starten met het uitvegen van de donkere zones. Dit doe je opnieuw met roterende bewegingen.

Foundationkwast DIOR

Bijenkorf | Dior foundationkwast | Klik om te kopen!

·         Stap 5: high- en lowlights aanbrengen

Je gezicht is nu perfect geshaped. Eigenlijk zou je nu al kunnen stoppen. Maar als je het echt af wilt maken kun je het beste ook nog enkele high- en lowlights aanbrengen. Zuig je wangen naar binnen en voorzie het middelste gedeelte van je wangen van een donkere lijn die je met roterende bewegingen aanbrengt. Hiervoor gebruik je bij voorkeur een kleine blushkwast. Je kunt ook nog wat extra donkere poeder aanbrengen aan de zijkanten van je neusbrug om het shaping effect te versterken. Dit doe je met een platte oogschaduwkwast. Als je dit hebt gedaan kun je starten met de highlighter. Deze breng je aan vlak onder je wenkbrauwen, in de hoeken van je ogen en op het gebied onder je ogen.

·         Stap 6: blusher aanbrengen

De belangrijkste basis is gelegd. Nu kun je verdergaan met de finishing touch. Pak een van je mooiste blushers en breng met roterende bewegingen een mooie blos aan van je wangen tot aan je slapen. Daarna kan het afpoederen beginnen.

Bijenkorf | Blush Bobbi Brown | Klik om te kopen!

Bijenkorf | Blush Bobbi Brown | Klik om te kopen!

·         Stap 7: afpoederen

Omdat je graag wilt dat jouw perfect geshapete gezicht de hele dag zo mooi blijft, gebruik je een poeder om het geheel af te sluiten. Hiermee voorkom je niet alleen dat je gezicht gaat glimmen, maar ook dat je make up uitloopt. En dat is natuurlijk zonde van al die moeite!

·         Stap 8: rest van je gezicht opmaken

Wat is een schitterend geshaped gezicht zonder een bijpassende oogmake-up en lippenstift? Juist, een beetje saai. Daarom maak je jouw make-up look af met een paar prachtige smokey eyes of natuurlijke make-up met zacht roze tinten. De keus is aan jou, met die geweldige shaping techniek kan deze look toch niet meer stuk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *