Hippe mama’s: wat voor kinderwagen kies ik?

Bugaboo Bee3Het was een tijdje stil op Fashion Chemics. Dat komt vooral omdat ik het momenteel erg druk heb met mijn werk als copywriter. Dat is echter niet het enige. De paar uurtjes vrije tijd die ik over heb besteed ik voornamelijk aan het lezen van kinderwagenreviews en andere babypraat. Ja, je hebt het goed geraden: ik ben zwanger!

De kinderwagen is één van die lastige keuzes als aanstaande ouder…

Vanaf het moment dat je zwanger bent komt er best veel op je af. Je moet je bezig houden met babyuitzetlijstjes, voorschriften met wat je wel en niet mag eten, positiekleding, meegroeibh’s, babykamers én kinderwagens. Vooral dit laatste vind ik een hele uitdaging. Veel kinderwagens zijn in mijn ogen nogal ‘ stijfjes’ en bovendien moet ik rekening houden met het feit dat we in een herenhuis wonen met heel veel trappetjes. Dat betekent concreet dat ik de kinderwagen makkelijk vanuit ons portaal naar het straatniveau moet kunnen tillen. Daar komt nog bij dat ik mij verplaats in een super fancy Suzuki Alto met kleine kofferbak, waardoor de wagen lichtgewicht en makkelijk opvouwbaar moet zijn.  Om vooral niet te vergeten dat ik een gruwelijke hekel heb aan grote kinderwagens, waarmee ik me niet fatsoenlijk in de stad of supermarkt kan begeven. Je begrijpt het: de keuze wordt plotseling een stuk minder groot…

4 hippe kinderwagens die misschien wel de juiste keuze zijn

Op dit moment zijn er een aantal kinderwagens die mijn aandacht hebben getrokken als het gaat om design, afmeting en winkelproof-karakter:

  • Bugaboo Bee: de meest gekozen kinderwagen onder de celebrity’s. Lichtgewicht en trendy vormgegeven.
  • Quinny Moodd: een hippe kinderwagen met slimme functies zoals automatisch uitvouwen en makkelijk invouwen.
  • Joolz day: mooie vormgeving, compact in te klappen, rechtop weg te zetten en past in bijna elke auto.
  • Mutsy Igo: lichtgewicht, mooi design, compact en je kunt zelf kiezen tussen foambanden of luchtbanden.

Welke gaat het worden?

Ik heb nog geen idee welke van deze vier het moet worden, maar gelukkig heb ik nog even de tijd. Mijn gevoel zegt me dat de Bugaboo Bee misschien wel de beste keuze is omdat deze het lichtst is en super wendbaar is in de stad. Het enige nadeel is dat deze later als buggy nogal weinig kijkruimte biedt voor je nieuwsgierige koter en dat hij zich nogal laag bij de grond bevindt waardoor het minder makkelijk is om de buggy bij te schuiven in het restaurant of op het terras. Een andere gebruikster klaagde over uitlaatgassen die recht in het gezicht van je kindje worden geblazen omdat hij/zij zo laag zit. De vraag is natuurlijk hoe vaak zoiets gaat gebeuren, maar het is wel de overweging waard…

Voorlopig ben ik er nog niet uit, maar ik ga jullie zeker op de hoogte houden van mijn zoektocht naar een kinderwagen die licht, compact en hip is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *