10 modetrends die (de meeste) mannen verafschuwen

10 modetrends die mannen hatenMannen en mode. Het is niet altijd een succesvolle combinatie. Heb jij niet die éne leuke maxirok gescoord, vraagt hij zich af waarom je hebt besloten een tentdoek aan te trekken. Heb na veel wikken en wegen zo’n grappige salopette (lees: tuinbroek) gekocht, vindt hij dat je eruitziet als een schooljochie. Fijn, die kerels. Maar wat vinden ze dan eigenlijk wél mooi en misschien nog wel belangrijker: wat zijn dan de kledingstukken waar ze ons vrouwen het liefst NIET in zien?

Ik vroeg wat rond in mijn mannelijke vriendenkring en maakte een verzameling van de tien meest gehate vrouwentrends.

1. De Harembroek

Tja, dat heeft niet veel uitleg nodig. Ze kunnen de vrouwelijke contouren niet zien en daar worden ze chagrijnig van. Grappig eigenlijk, als je bedenkt dat er culturen zijn waarin dit juist als positief wordt ervaren…

2. De boyfriendjeans

Same story. Hij is te wijd en maakt je ‘dikker dan je bent’. Bovendien kunnen ze je figuur niet checken. Heel jammer, maar zo werkt het blijkbaar in het mannenbrein.

3. Platform-schoenen

Het doet ze denken aan de Spice Girls en als je ze in het zwart draagt lijk je net een ‘gothic’-aanhanger uit de jaren negentig.

4. Slip-ons

Ze vinden het mannenschoenen. Met een bloemenprintje of panterprintje kan nog, maar een effen kleur is uit den boze.

5. De maxidress

Vormeloos en ze kunnen je benen niet zien. Ook als die benen wit zijn of volgens ons niet perfect? Ja, ook dan! Mannen zijn daarin blijkbaar minder kritisch dan wijzelf.

6. Het wijde shirt

Een wijd shirt is onverzorgd en simpel. Sommigen zeggen dat het wel leuk kán zijn, mits het shirt in de broek wordt gedragen.

7. Grote sneakers

“Van die hardloopschoenen onder een skinny jeans.” Ze vinden het verschrikkelijk. Het ziet er ordinair uit en het lijkt alsof je hele grote voeten hebt, aldus de guys.

8. Leggings (soms)

Over de legging zijn de meningen verdeeld. Classy is het in elk geval niet, maar bij sommige vrouwen is het wel aantrekkelijk. Of ze een vrouw in een legging mee naar hun ouders zouden nemen? Nee, dat dan weer niet…

9. Enkellang vest

Aan de achterkant zie je eruit als een kabouter en aan de voorkant zie je eruit als de Darth Fader. Niet positief dus.

10. Ripped jeans

Soms wel leuk, mits gecombineerd met een vrouwelijk shirtje en pumps. Meestal combineren we ze echter verkeerd volgens de mannen. “Met van die witte gympen en zo’n lange jas tot aan de grond, of met een sweatshirt; vreselijk!” Oke heren, duidelijk!

P.S. mijn eigen man is het hier trouwens niet mee eens. Hij vindt maxirokken en salopettes best tof. Al geeft hij stiekem wel toe dat er niets gaat boven een mooi vrouwelijk jurkje…

Nog een P.S. dit is natuurlijk geen officieel onderzoek en er zullen genoeg mannen zijn die er anders over denken. Toch is het best leuk om eens in het mannelijk brein te kijken, al is het maar van een selecte groep, toch? :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *