Nieuw: Loreal Make-up Genius App

Het begon allemaal met een instagrampost van een dame uit de VS. Zij deelde een foto met een make-up look die ze had gecreëerd met de nieuwe Loréal Paris app ‘Make-up Genius’. Met deze app kun je allerlei looks bij jezelf uitproberen met je Smartphone. In de VS was het inmiddels al helemaal hip, hot en happening. Dus ik kon niet wachten om zelf met deze app aan de slag te gaan. Helaas was hij lange tijd niet in Nederland verkrijgbaar. Bummer! Maar ik heb goed nieuws: inmiddels is hij ook voor ons Dutchies downloadable. En eerlijk is eerlijk: het is hilarisch!

Make-up Genius is letterlijk ‘geniaal’

Na een eerste probeersessie moet ik meteen al constateren dat deze App zijn naam eer aan doet. De app is letterlijk geniaal. Het werkt als volgt: je scant een foto van jezelf met je smartphone. Vervolgens detecteert Make up genius de verschillende onderdelen van je gezicht, waardoor de app precies weet wáár de make-up aangebracht moet worden. Met de mirrorfunctie van je camera kun je de make up gewoon op je ‘real-life’ gezicht proberen. Dus gewoon jouw gezicht zoals je op dat moment op de bank zit. Je kunt langzaam met je hoofd bewegen, lachen, of de andere kant op kijken zonder dat de make-up zich verplaatst. Daardoor is het net of je jezelf écht zo hebt opgemaakt. En dat soort technische snufjes; daar hou ik van!

Make up genius app loreal

Make up Genius biedt twee opties:

  • Zelf looks maken met Loréal producten

Bijna alle lorealproducten zijn ingeladen in de App. Dat betekent dat je diverse Loréal lipstick, eyeliner, oogschaduw, blush, bronzer kunt uitproberen. Heb je na een tijdje experimenteren je look gevonden? Dan weet je precies welke producten je moet kopen om deze look in het ‘echt’ te creëren. Handig toch?

  • Bestaande looks uitproberen vanuit de Make-up Genius app

In de app bevinden zich ook bestaande looks. Ik ben er nog niet helemaal achter of dit looks zijn van andere Make up Genius-gebruikers, of dat deze gewoon zijn ingeprogrammeerd. Hoe dan ook: dit is een hele simpele manier om een nieuwe look bij jezelf uit te proberen zonder dat je zelf alle producten hoeft te selecteren. Vooral grappig voor snelle hilarische momenten met je vriendinnen!

Mijn resultaten met make up genius:

Natuurlijk heb ik zelf ook een beetje geëxperimenteerd. Hieronder zie je de resultaten van wat willekeurige make-up looks bij mezelf. Ik realiseer me nu des te meer hoe makkelijk het is om jezelf een goedkope uitstraling te geven met make-up. Andersom kan ook: ik vind de look met de rode lipstick en zwarte eyeliner juist heel classy. Omdat ik jullie een eerlijk beeld van de App wilde geven heb ik zowel de twee leukste als twee lelijkste looks geselecteerd. De linkerlooks zijn naar mijn idee geslaagd, de rechterlooks vind ik ronduit lelijk. Één ding is zeker: met deze app kun je jezelf in elk geval voor grote beautymissers behoeden!

Loreal make up genius 2

p.s. zoals je ziet heb ik blijkbaar nogal een grote mond, want de lipstick is niet helemaal dekkend. Het zou leuk zijn als daar nog iets op bedacht werd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *