Duurzame fashion: dit eerlijke kledingmerk mag je absoluut niet missen!

Duurzame Fashion - Eerlijke kledingDuurzame fashion, eerlijke kleding, het is niet altijd makkelijk om merken te vinden die aan deze kenmerken voldoen. Gelukkig zijn er een aantal merken die heel bewust bezig zijn met eerlijke productie, duurzame materialen en leefbare lonen voor arbeiders. Één van die merken is het Britse merk ‘People Tree’. Een casual merk met leuke, draagbare kleding waar je ook nog eens een heel goed gevoel bij krijgt!

Fair Trade op álle fronten

Op de website www.peopletree.co.uk kun je alles lezen over People Tree’s zogenoemde ‘fair trade beleid’. Het merk werkt op een heldere en transparante manier. Fair Trade partners, ontwerpers en producenten worden met respect behandeld en er wordt bewust gestreefd naar langetermijnrelaties. Bovendien investeert People Tree volop in de persoonlijke en bedrijfsmatige ontwikkeling van ontwerpers, boeren en betrokken organisaties. Maar liefst vijftig procent van het orderbedrag wordt vooraf betaald zodat boeren  een Fair Trade productiewijze kunnen financieren. Bovendien is er genoeg ruimte voor handmatige productie, iets wat in de huidige fashion industrie een schaars gegeven is. Een speciaal intern monitoring systeem zorgt ervoor dat de elf principes van WFTO (World Fair Trade Organization) in de hele supply chain worden toegepast. De partners waarmee People Tree samenwerkt gebruiken hun inkomsten om de lokale gemeenschappen te steunen, bijvoorbeeld door gratis educatie aan te bieden aan gezinnen met lage inkomens of door schoon water te faciliteren. Met elke aankoop die je bij People Tree doet, doe je dus een klein beetje goeds voor je naaste ergens anders op de wereld!

Selectie van de leukste fair fashion pieces

Ik vind dit een hele mooie gedachte, al moet ik wel eerlijk zeggen dat de kledingstukken van People Tree niet átijd helemaal passen bij mijn persoonlijke stijl. Soms is het mij nét iets te basic en ik mis die minimalistische of soms zelfs wat edgy twist die ik normaal gesproken zo leuk vind. Toch heb ik een aantal kledingstukken verzameld waar ik mijzelf best in rond zou zien lopen. Hopelijk zijn jullie ook zo gecharmeerd van deze schitterende fashion items:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *